Poctivá výroba
V čem spočívá naše poctivá výroba?
Výběr surovin
Suroviny, které používáme do našich oříškových krémů a granol, pečlivě vybíráme a ochutnáváme. Dbáme na odběr surovin přímo od dodavatelů a vyhýbáme se tak překupníkům. Vždy pro vás chceme vybrat ty nejlepší, nejchutnější a hlavně nejčerstvější suroviny. Jde nám o výrobu poctivých, zdravých a chutných výrobků, proto saháme převážně po jednodruhových surovinách a snažíme se vyhýbat potravinám obsahujícím velké množství konzervantů, barviv a sladidel. Do našich krémů a granol přidáváme čokolády se skvělým a jednoduchým složením a dovážíme si je přímo z Belgie. Přepuštěné máslo je zcela bez stop laktózy a ovesné vločky do granol bez lepku. Při přijmu surovin dbáme na pečlivou kontrolu jejich kvality a neporušenost obalu.
Výběr obalového materiálu
Oříškové krémy si od nás koupíte pouze ve sklenicích. Krémy v jednorázových plastových kapsičkách a tubách u nás nehledejte. Granoly a ořechy balíme do sáčků doypack , které jsou z recyklovatelného materiálu nebo z kraftového papíru. Splňují nejvyšší standardy EU pro styk s potravinami. Etikety jsou papírové. Všechny produkty balíme a odesíláme v kartonových krabicích a oříškové krémy balíme do výřezů z kartonu. Nepoužíváme žádné polystyrenové výplně ani bublinkové fólie.
Výroba
Všechny ořechy si sami pražíme a dbáme na to, aby pražení probíhalo delší dobu za ideální teploty: šetrně a s ohledem na chuť. Takto upražené ořechy necháme vychladnout a následně je zpracováváme (meleme/drtíme) na oříškový krém. Tyto krémy hned plníme ihned do skleniček nebo je dále smícháme s dalšími kvalitními surovinami na ochucené krémy: s čokoládou, přepuštěným máslem bez laktózy, kokosem nebo medem.
U granol využíváme své oříškové krémy a proces výroby je zde jednodušší. Veškeré suroviny smícháme v nerezové míse, zkontrolujeme zda se vše dobře spojilo a pak už ručně plníme plechy a jdeme zapékat. Granoly rafaelo a slaný karamel po vyndání z pece ještě obalujeme v čokoládě.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.