Vafle
Taky si občas rádi dopřejete nějakou sladkou snídani na které si pochutná celá rodina?
Zkuste tento osvědčený recept na jemné a křehké valové těsto.
Příprava: 20 minut
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 75 g moučkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)
- 500 ml mléka
- 100g rozpuštěného másla
- 2x vejce
- špetka soli
Postup:
V kastrůlku si necháme rozehřát máslo a mezi tím si smícháme ve velké misce všechny sypké suroviny (mouky, cukr, kypřící prášek a sůl). Poté přilijeme rozehřáté máslo, mléko a celá vejce. Pokud chceme vafle ještě více nadýchané a jemné - oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme si z nich tuhý sníh. Takto smíchané suroviny vyšleháme do hladkého řídkého těsta šlehačem na mírný stupeň.
Zapojíme vaflovač a necháme ho pořádně rozehřát (opravdu pořádně) - potřebujeme aby vafle byly zvenčí křupavé a uvnitř hezky měkké. Aby jsme vafle měli do zlatova, musíme je vyndat až když z vaflovače vychází pára.
Vafle můžeme podávat s ořechovými krémy s marmeládou nebo s tvarohem, jogurtem či vyšlehanou šlehačkou s cukrem.
Dobrou chuť Grem
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.